banner S Manikavasagam is first time Member of Parliament Malaysia, Kapar(P.109).He stood under the ticket of Parti Keadilan Rakyat(PKR). He also sits in PKR's Supreme Body Council and PKR's Political Bureau Member .
Read More About Your MP Here
Contact Office Of MPKapar
About Kapar
Feb
4th

Perjumpaan Bersama NGO dan Guru-Guru Agama

Author: Office of Mp Kapar | Files under Office of Mpkapar

p1020984

p1030009

p1030014

Baru-baru ini satu perjumpaan antara guru-guru agama  bersama Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) telah diadakan berikutan kes-kes yang kerap berlaku dinegara ini yang membabitkan agama .

Perjumpaan ini telah diadakan di Dewan MPK Meru di hadiri oleh YB S. Manikavasagam, selaku Ahli Parlimen Kapar  dan jugaYB Dr.Abd Rani Osman , ADUN kawasan Meru.

Pakatan Rakyat semenangnya prihatin terhadap segolongan ahli -ahli politik yang cuba membelakangkan agama demi kepentingan mereka sendiri. Sesudah mengujudkan perpecahan antara kaum di Malaysia untuk beberapa generasi , golongan tertentu menyedari strategi perkauman  kini semakin pudar perlu ditangani dengan mengujudkan ketidakharmonian antara agama di Malaysia.
Saya berharap, pertubuhan-pertubuhan bukan Kerajaan menampilkan diri mereka untuk menganjurkan perjumpaan serupa demikian agar kita rakyat Malaysia dapat memahami bukan sahaja adat resam tetapi juga agama-agama yang dianuti di Malaysia.

Related posts

You must be logged in to post a comment.